top of page

Talent management

“Wat kan ik heel goed? Hoe haal ik meer voldoening uit mijn leven, uit mijn werk? Wat zijn mijn belangrijkste drijfveren? Hoe kan ik het heft in eigen hand nemen? Hoe kan ik als leider het verschil maken voor mijn team?”

We willen als persoon, als ondernemer, als team voortdurend groeien en op een doeltreffende manier met elkaar communiceren, met respect voor elkaar. Op basis van mijn jarenlange ervaring help ik mensen, teams en organisaties om dit vanuit hun unieke kern te verwezenlijken.

Ik gebruik een aantal instrumenten om samen jouw drijfveren, jouw sterke punten te ontdekken, maar evenzeer je uitdagingen en je valkuilen.

Kernkwadranten model van Daniël Ofman

Het kernkwadrantenmodel is een middel om integraal aan de slag te gaan met inzicht en groei als gevolg. Integraal functioneren vereist naast inhoudelijke kennis, ook zelfkennis en sociale vaardigheden.

Het kernkwadrant als model is een middel om zicht te krijgen in je kernkwaliteiten, valkuilen, uitdaging en je allergie en aldus ook op samenwerkingsvraagstukken.

Het is krachtig door zijn eenvoud en door zijn effect.

Het kernkwadrantenmodel wordt ingezet bij individuele begeleiding, samenwerkingsproblematiek, conflicthantering, functioneringsgesprekken en coaching trajecten.

Gecertifieerd kernkwadrantencoach 2019.

Kernkwadrant.png

Insights Discovery® model

Discovery profiel: tool voor zelfinzicht en inzicht in anderen

Het Insights Discovery® systeem erkent dat iedere persoon een uniek iemand is, met eigen stijl, behoeften verwachtingen.

Deze verschillen tussen de mensen maken een grote kracht uit.

Het Insights Discovery profiel vormt een belangrijk onderdeel van de reis met Insights Discovery® . Het legt uit welke voorkeuren we hebben in ons denken en doen. Door die kennis toe te passen, krijgen we beter inzicht in onszelf, kunnen we harmonieuzer én productiever samenwerken in teams, betere relaties opbouwen en mensen effectiever aansturen.

Inzichten die blijven hangen

Insights Discovery® gebruikt een kleurentaal die gemakkelijk te begrijpen en te onthouden is. Zo kunnen mensen de Discovery terminologie blijven gebruiken in hun dagdagelijks leven. Dit is cruciaal op momenten van conflict, nieuwe teamdynamiek of veranderingen in leiderschap.

Hoe werkt het?

Deelnemers vullen een vragenlijst in. Aan de hand hiervan stellen wij een profiel op dat volledig is toegespitst op de persoon. In het profiel kunnen de volgende onderdelen worden opgenomen:

         · Persoonlijke stijl, interactie met anderen en besluitvorming

         · Sterke en zwakke punten

         · Waarde voor het team

         · Managementstijl

         · Barrières voor effectieve communicatie

         · Hoe mensen graag willen worden aangestuurd

         · Verkoopkwaliteiten

         · Hoe mensen bij voorkeur communiceren

         · Strategieën voor interacties met tegengestelde typen

         · Suggesties voor ontwikkeling

Iedereen is uniek en elk individueel Discovery profiel dus ook. Mensen halen doorgaans het meest uit hun profiel als het onderdeel vormt van een programma voor teambuilding, leiderschapsontwikkeling en/of coaching. Het profiel is breed inzetbaar en biedt voldoende diepgang om mensen te helpen bij het bekomen van inzichten in zichzelf en de ander, bij veranderingen en ontwikkelpunten.

Insights Discovery Practitioner 2018

insightsmodel.png

Zie voorbeelden video 

Talentenspel en -fluisteraar

Talentenspel:

Het uitgangspunt van dit zingevingstraject is dat iedereen hier op aarde is met een Missie. Om deze Missie te vervullen hebben we ook die Talenten meegekregen die ons daarin ondersteunen. Helaas weten veel mensen niet (meer) welke hun Missie is, en zijn ze onzeker wat hun Talenten betreft.

Laat je Talenten bloeien

Tijdens dit traject gaan we samen op zoek naar jouw verloren, verdrongen of vergeten Talenten, zodat je ze opnieuw ten volle kan inzetten. Je groeit daardoor in je persoonlijk leiderschap en zelfbewustzijn waardoor je bezield en vol vertrouwen een volgende stap kan zetten.

Het (her)ontdekken van jouw Missie en daar volmondig “JA” tegen zeggen is letterlijk de kers op de taart van deze ontdekkingsreis, waardoor je jouw leven met meer bezieling opneemt. Jouw innerlijke rijkdom wordt voor jezelf zichtbaar, waardoor je steeds beschikt over een persoonlijk kompas dat je de weg wijst naar jouw authentieke zelf.

Op basis van oude wijsheid

Het Talentenspel is geworteld in verschillende oude wijsheden, zit vol symboliek en werkt daardoor in op veel diepere onbewuste lagen. Tijdens dit bewustwordingsspel vertrekken we van de metafoor van het innerlijk Koninkrijk. Je kan dit zien als jouw innerlijke team. Dat team bestaat uit jouw 12 Talenten met jezelf in de rol van Koning of Koningin. De Talenten zijn benoemd als archetypen, zoals de leider, de onderzoeker, de krijger en de kunstenaar.

Dit traject helpt je bij tal van levensvragen

 • Welke zijn mijn Talenten en waarin kan ik het verschil maken?

 • Hoe kan ik leven vanuit mijn Talenten en mijn hart?

 • Hoe kan ik meer vervuld in het leven staan?

 • Hoe zorg ik ervoor dat mijn leiderschap mijn hoogste waarden weerspiegelt?

 • Op welke manier kan ik meer bijdragen aan het leven van anderen?

 • Welke is mijn diepere drijfveer dan alleen geld?

 • Wat is de zin van mijn bestaan?

 • Sta ik aan het stuur van mijn leven of geef ik dit uit handen?

 • Wat geeft mij de meeste voldoening en zie ik als mijn Levensmissie?

Je talenten ontdekken brengt je dichter bij je levensmissie, bij die plek waar alles samenkomt.

Gecertifieerde Coach Talentenspel 2018 – Willem Glaudemans

 

Iedereen Talent / Kindertalentenfluisteraar - Luc Dewulf

HR Academie & Blij met Mij academie

Gercertifieerde Coach en kindertalentenfluisteraar 2018

talent.png

- No growth without ‘self confrontation -

 • FB
 • White Instagram Icon
bottom of page